Alueelliset hevosjalostusliitot järjestävät tamma- ja varsanäyttelyitä suomenhevosille ja lämminverisille ravihevosille yhdessä Suomen Hippoksen kanssa. Näyttelyissä jalostusarvostellaan suomenhevos- ja lämminveritammat, sekä arvostellaan 1-3-vuotiaat suomenhevosvarsat ja 1-2-vuotiaat lämminverivarsat ilmoittautumishetkellä voimassa olevien jalostusohjelmien mukaisesti. Varsanäyttelyissä voidaan esittää tamma-, ori- ja ruunavarsoja. Suomenhevosvarsaa, jolla ei ole ravikilpailuoikeutta, ei voida arvostella juoksijasuunnalle.
Suomenhevostammat voidaan käyttötarkoitustensa perusteella arvostella joko juoksija- (J), työ- tai käyttö- (T, Ta tai Tk), ratsu- (R) tai pienhevossuunnalle (P). Vähintään 3-vuotiaalle suomenhevostammalle voidaan tehdä rakennetarkastus jalostusarvostelutilaisuuden yhteydessä. Rakennetarkastukseen voivat osallistua kaikki J-suunnan tammat, jotka eivät täytä suoritusvaatimuksia sekä kaikkien muiden jalostussuuntien tammat, jotka eivät jostakin syystä voi tai halua osallistua suorituskokeisiin.
J-, R-, P- ja T-suunnan suomenhevosoriit jalostusarvostellaan Suomen Hippoksen järjestämissä orinäyttelyissä, joissa suomenhevosoriin voi esittää käyttötarkoituksen mukaisesti eri suunnille, aivan kuten suomenhevostammankin. Orinäyttelyissä tehdään myös lämminveristen ravihevosoriiden jalostusarvostelut. Käyttösuunnan (Tk) suomenhevosoriiden jalostusarvostelutilasuuksia järjestetään tamma- ja varsanäyttelyiden yhteydessä järjestettävissä orinäyttelyissä.
Suomenhevosen kantakirjaa on pidetty vuodesta 1907 alkaen. Lämminverisen ravihevosen kantakirjanpito alkoi vuonna 1966. Kantakirjan pidosta säädetään jalostusohjelmissa.
Varsanäyttelyiden tarkoituksena on toimia valistavana tilaisuutena kasvattajille ja näyteikkunana yleisölle. Näyttelyissä varsa oppii lastaukseen, kuljetukseen, vieraisiin hevosiin ja paikkoihin sekä mittaukseen ja tarkastukseen. Näyttelytuloksista saadaan puolueeton selostus varsan rakenteesta ja liikkeistä sekä nähdään viitteitä varsan vanhempien jalostusarvosta.