Hyppää sisältöön

1000 osuuden kasvatuskimppa Mestarikasvattajat avaa ikkunan hevoskasvatuksen maailmaan

Mestarikasvattajat on uudenlainen 1000 osuuteen jaettu hevoskimppa, joka tarjoaa helpon ja edullisen tavan perehtyä ravihevosten kasvatukseen. Kimpan matkassa edetään siitoshevosten valinnasta syntyneiden varsojen opetukseen ja myyntiin saakka. Osakkaiden kokemuksia, tietoja ja taitoja kerrytetään tiedotteiden, asiantuntijaluentojen ja teematapaamisten välityksellä. Kimppaa vetää Raviliigasta tuttu Pauliina Raento.

Kimppa valitsee ja vuokraa kasvatuskäyttöön kaksi lämminveri- ja kaksi suomenhevostammaa vuoden 2015 loppuun mennessä. Kimppa toimii syntyvien varsojen kasvattajana. Varsat opetetaan ja myydään huutokaupassa 1,5-vuotiaina.


Tukea nuorisotyölle ja hevosalan koulutukselle

Mestarikasvattajien toiminnalla edistetään hevosalan koulutusta, yhteistyötä ja verkostoja. Kimppa tarjoaa kiinnostavaa uutta tietoa niin ravihevosten kasvatuksen ensikertalaisille kuin kokeneille konkareillekin. Maan johtavien asiantuntijoiden osaamista hyödyntävän tietopaketin lisäksi seurataan omien varsojen kehitystä ja viihdytään samanhenkisessä seurassa. Mestarikasvattajat -kimpan jäsen tukee myös raviurheilun tulevaisuutta: Kimpalle mahdollisesti kertyvät kasvattajapalkinnot lahjoitetaan raviurheilun nuorisotoiminnan tukemiseen Suomen Hippoksen välityksellä.

MK_flyerKimppa on määräaikainen ja päättyy vuoden 2018 loppuun mennessä, kun varsat on myyty. Yksi osuus maksaa 150 euroa, eikä muita kuluja tule. Kimpan toteuttamisessa ovat mukana Hevosopisto (Ypäjä), Ylä-Savon ammattiopisto (Kiuruvesi), Hämeen ja Pohjois-Savon hevosjalostusliitot ja Suomen Hippos.

Lisätietoja:      www.mestarikasvattajat.fi

kimpanvetäjä Pauliina Raento, puh. 040 508 6552