Hyppää sisältöön

Elitloppet 2014: Elitkampenissa norjalaisyllätys, suomenhevosille sijat 4 ja 5

Solvallan viikonlopun kylmäverilähtö Elitkampen päättyi norjalaisten kolmoisvoittoon. Suursuosikki Tekno Odin laukkasi, mutta Neslands Loke, Föynland Kongen ja Rokne Eld onnistuivat. Suomenhevoset Rapin Aatos ja Camri sijoittuivat neljänneksi ja viidenneksi.

Voittaja Neslands Loke johti lähtöä sisäradalta alusta loppuun ja voitti tuloksella 20,8a. Lähdön ykköspalkinto oli 300 000 kruunua. Myös toinen ja kolmas sija menivät Norjaan, kun Föynland Kongen ja Rokne Eld kirivät seuraavina maaliin ennen Suomen Rapin Aatosta ja Camria.

Rapin Aatos juoksi kolmantena sisäradalla ja eteni maaliin kärkirintaman takana neljäntenä uudella ennätyksellään 21,1a/1609m.

"Olen oikein tyytyväinen oriiseen. Nyt Rapin Aatos sai näyttää, että se kuuluu näihin lähtöihin", valmentaja Jouni Miettinen sanoi.

Camri hyökkäsi 2. ulkoa kolmannelle radalle 900 jäljellä ja kamppaili vaativan juoksun jälkeen viidenneksi ajalla 21,1a/1609m.

"Ori tuntui jostakin syystä epävarmalta alussa, joten alku piti ottaa varman päälle. Juoksusta tuli sitten raskas, kun kiriin piti lähteä 900 jäljellä. Camri teki kyllä vahvan juoksun", Tuomas Pakkanen kommentoi.

Rapin Aatos ansaitsi 32 000 kruunua ja Camri 18 000 kruunua matkarahoja.

Lähdön suursuosikki Tekno Odin hylättiin laukasta.