Hyppää sisältöön

Janne Räisänen voitti amatööriohjastajien maailmanmestaruuden

Suomessa järjestetty amatööriohjastajien MM-kilpailu päättyi Suomen Janne Räisäsen juhliin. Rantasalmelainen Räisänen keräsi yhdeksän osalähdön kilpailussa 80 pistettä ja voitti maailmanmestaruuden pisteen erolla Sveitsin Joey Vignoniin. Alankomaiden Wim Brouwer sijoittui kolmanneksi 78 pisteellä.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyn amatööriohjastajien MM-kiertueen lähdöt ajettiin maanantaina Riihimäellä, tiistaina Tampereella ja kilpailu huipentui Vermon keskiviikkoillan raveihin. Janne Räisäsen Vermon ajokeista Melman sijoittui seitsemänneksi, Magpie toiseksi ja viimeinen ajokki Unique Io seitsemänneksi, mikä riitti ratkaisemaan mestaruuden suomalaiselle ennen päätösosalähdön voittanutta sveitsiläistä.

”Ei minun matematiikkapääni riitä ynnäilemään pisteitä kesken lähdön. Keskitytään ajamaan kilpailut mahdollisimman hyvin ja sitten muut tahot ynnäilevät pisteet. Mestaruus tuntuu todella hienolta ja kokemuksena tämä kilpailu oli mahtava”, kirjastoautonkuljettajana työskentelevä Räisänen iloitsi Vermon voittajakehässä ennen Maamme-laulua.

Janne Räisänen on ajanut ohjastajaurallaan 543 starttia, joissa 76 voittoa, 58 kakkossijaa ja 52 kolmatta sijaa sekä 172 921 euroa palkintorahoja hevosenomistajille. Räisänen on saavuttanut ennen maailmanmestaruuttaan amatööriohjastajien Suomen mestaruuden vuonna 2012 sekä sijoittunut PM-kilpailussa toiseksi vuonna 2009 ja PM-kilpailussa kolmanneksi vuonna 2011.