Hyppää sisältöön

Kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruus Norjaan

Turussa ravattiin kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruudesta, jonka otti kovavauhtisen lähdön päätteeksi norjalainen Särpefanten.

Pohjoismaiden mestaruudessa ravattiin alkumatkaa hurjalla vauhdilla, kun johtoon avannut Pihlajan Aaroni torjui rinnallaan vauhtia vaatinutta Pulun Pilkettä. Avauspuolikas oli peräti 17-vauhtinen ja koko ensimmäinen kierroskin mentiin 19,5-tahdilla. Norjalainen voittaja Särpefanten vaani matkalla kärjen takana ja irtosi kirinsä päätteeksi loppusuoralla selvään voittoon ajalla 22,3a.

Sarpefanten02
Jan Roar Mjölneröd pääsi tuulettamaan Pohjoismaiden mestaruuden voittoa.

Lähdön 40 000 euron ykköspalkinto meni näin Norjaan. Toinen norjalaishevonen Rokne Eld kiri 18 000 euron kakkosrahoille ohittaessaan hurjan matkavauhdin urheasti kestäneen Pulun Pilkkeen lopussa.

”Särpefanten on erittäin vahva ja nopea. Kaikki oli lopulta aika helppoa”, voittajaa ohjastanut Jan Roar Mjölneröd kuvaili.

Toto75-finaalipäivän huippulähtöihin kuului myös lämminveristen Viisivuotispokaali, jonka voittoon nousi numerolla 12 matkaan startannut Air Gunner. Seuraavaksi Suomen mestaruuteen pyrkivä  ruuna ansaitsi voitostaan 12 000 euroa. Voittoaika täydellä matkalla oli 13,1a.

Tammalähdössä huima Jaqueline mon Ami jäi vain kolme kymmenystä tammojen SE:stä tuloksellaan 13,9/2120m. Tamma juoksi vasta uransa 20. kilpailun.

Kaksipäiväisen raviviikonlopun avanneen perjantain huippuhetki nähtiin, kun Tjacke Gold murskasi Turun rataennätyksen tuloksella 11,2a/1609m.