Hyppää sisältöön

Lämminveristen Suur-Hollola-ajon välierät on ajettu – 110 000 euron finaali sunnuntaina Lahdessa

Vuoden 2013 lämminveristen Suur-Hollola-ajo on kilpailun historian tasokkaimpia koitoksia. Parhaat Suomessa syntyneet hevoset ravasivat sateen kastelemalla radalla kovaa jo lauantain välierissä, joissa ratkaistiin huomisen 110 000 euron ykköspalkinnolla ajettavan loppukilpailun 12 osallistujaa.

Yli 5 200 katsojaa tuli katsomaan lauantaina Lahden Jokimaalla Suur-Hollola-ajon välieriä sekä Toto75-kierrosta. Suur-Hollola-ajon välieriä ajettiin kolme, joiden voittajat olivat suursuosikki Brad de Veluwe, suuri yllättäjä Day Cruise ja suosikki Surprise Lord.

Brad de Veluwen lisäksi ensimmäisestä välierästä finaaliin pääsivät She Loves You, Bluehill's Hero ja Kiikku's Lordi. Toisesta välierästä Day Cruisen ohella finaaliin menivät Aaron de Veluwe, Edward Ale sekä Maxwell Mayday. Kolmannesta välierästä Surprise Lordin lisäksi jatkoon menivät Jester Bowl, Super Frido ja viime vuoden voittaja Up-Date Hoss.

Loppukilpailu ajetaan sunnuntaina 30.7. klo 14 alkavien ravien lähtönä 10. Suur-Hollola-ajon 2013 finaalin lähtölista:

12 Up-Date Hoss / Tommi Kylliäinen

Välierävoittajista nopein oli Surprise Lord, joka eteni kolmannessa karsinnassa keulaan hurjan 08,5-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen. Koko avauskierros mentiin 11-vauhtia. Se ei kuitenkaan suosikkia puuduttanut, vaan se karkasi muilta vaivattomasti lopussa. Voittoaika oli 12,7a/2140m, ja ohjastaja Koivunen pääsi valitsemaan finaalin lähtöradan nopeimmalla voittajalla ensimmäisenä.

"Annoin oriin mennä reipasta vähän silläkin mielellä, että päästäisiin valitsemaan finaaliin mahdollisimman hyvä rata", Koivunen perusteli taktiikkansa.

Surprise Lord lataa sunnuntain suureen loppukilpailuun radalta kaksi, Day Cruisen ulkopuolelta ja Brad de Veluwen sisäpuolelta.

Ensimmäisen karsinnan suuri suosikki Brad de Veluwe eteni 600 metrin juoksun jälkeen kärkipaikalle, mutta sai rauhoittaa sen jälkeen tahdin maltilliseksi ja hallinnoi tilannetta vaivattomasti perille saakka. Voittoaika oli 13,9a/2140m.

"Hevonen oli rento ja voitti korvat kiinni. Uskon, että Brad on huomenna startti alla vielä parempi. Tämän hevosen kanssa ajetaan aina voitosta", valmentaja-ohjastaja Tuomas Korvenoja sanoi.

Day Cruise yllätti toisessa karsinnassa pelaajat kirimällä loppusuoralla terävästi suosikkien ohi. Ruunan voittajakerroin oli peräti 68,1 ja voittoaika 12,7a/2140m.

"Paukkuhan se oli, mutta nykivä vauhti söi kärkiparin voimia ja me saimme tasainen juoksu toisessa parissa ulkona. Hevonenkin oli kyllä parempi kuin minun ajamanani koskaan", ohjastaja Antti Teivainen iloitsi.

Lähdön suosikit Maxwell Mayday ja Edward Ale kilvoittelivat kärjessä kolmannen puolikkaan 09,5-vauhtia. Ne jaksoivat kolmanneksi ja neljänneksi, kun Day Cruise kiri 2. ulkoa kärkeen ja johtopaikan Maxwell Maydaylle luovuttanut Aaron de Veluwe toiseksi.

Lahden Suur-Hollola-lauantain toinen suurkilpailu oli suomenhevosten K-Maatalous Cupin finaali, jonka voitti 5-vuotiaiden suomenhevosten uudella SE:llä 26,7/2640m Vixen. Juukalaisen Markus Porokan valmentamaa ja Stall Vixenin omistamaa oritta ajoi Akseli Lahtinen.

Lauantain Toto-pelivaihdoksi muodostui 1 198 298 euroa.