Hyppää sisältöön

Laukka-sarjan Suomenhevosen Sankarinaula-juhlakoru tukee nuorisotyötä

Uusin Laukka-sarjan Sankarinaula-koru juhlistaa 110 vuotiasta suomenhevosta sekä A.Tillanderin Laukka-sarjan vuosipäivää. Korun tuotosta ohjataan osa Suomen Hippoksen kautta suomenhevosen parissa tehtävän nuorisotyön tukemiseen. Sankanaula-koru lanseerataan myyntiin tulevana viikonloppuna Hevoset –messujen yhteydessä.

LAUKKA_001_pressitiedote

Uudet korut on valmistettu teräksestä, ja ne löytyvät A.Tillanderin, Kultajousen sekä Westerbackin myymälöistä. Valkokulta- ja hopeamallit ovat saatavilla A.Tillanderilta.

Sankarinaula on helmikuussa vuoden täyttäneen A.Tillanderin ja Marko Björsin yhdessä toteuttaman Laukka-korusarjan uusin koru. Korun ensiesittely tapahtui Laukka-sarjan yksivuotisjuhlissa Helsingin Aleksanterinkadulla A.Tillanderin ateljeessa helmikuussa. Korut lanseerataan virallisesti myyntiin Tampereen hevosmessujen yhteydessä tulevana viikonloppuna.

 

Ensimmäisenä vuotenaan kaikista koruista ja kelloistaan hyväntekeväisyyteen rahaa lahjoittaneen korusarjan uusimmassa mallissa on niin ikään vahvasti mukana myös hyväntekeväisyysnäkökulma. Jokaisesta myydystä korusta lahjoitetaan rahaa raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippos ry:n kautta nuorisotyön stipendirahastoon. Stipendiä voivat hakea Suomen Hippokselta nuorisokerhot, ratsastuskoulut tai nuoret itse.

– Laukka-sarja on tuonut yhteen hyvin erilaisia ihmisiä ja tuottanut paljon hyvää mieltä. Nuorisotyö on äärimmäisen tärkeää meidän kaikkien kannalta, joten halusimme juhlistaa onnistunutta korusarjaa kannustamalla nuoria urheilun pariin suomenhevosen kanssa, toimitusjohtaja Katja Warborn A.Tillanderilta toteaa.

 

Uusi rintakoru soveltuu niin miehille kuin naisille ja se juhlistaa suomenhevosen kantakirjan 110 vuotta sekä 100-vuotiasta itsenäistä Suomea. Korun suunnitellut Björs oli myös vuonna 1997 mukana toimikunnassa, joka toteutti Herman Joutsenen tekemän ja Seinäjoelle pystytetyn Suomenhevonen – Sankarihevonen – patsaan.

-Sankarinaula mukailee taivutetun hevosenkengän naulan muotoa, jota hevostermein voidaan kutsua voltiksi. Voltti viittaa sekä ravihevosiin että ratsuihin, joiden tulee lähteä volttaamalla. Se viittaa muodoltaan johonkin itsenäiseen, kuten itsenäiseen Suomeen, suomenhevosiin sen rakentajina ja ystävyyteen, Björs kertoo.

 

-Olemme Suomen Hippoksessa ilahtuneita ideasta kiittää Suomenhevosta korun muodossa. Suomenhevonen on elävä kansallisaarre, jonka tulevaisuudesta huolehtiminen on yhteinen tehtävämme. On upea asia, että Marko ja A.Tillander ovat lähteneet mukaan tulevaisuustyöhön Sankarinaulan kanssa. Olemme suomenhevosen puolesta kiitollisia, että hyväntekeväisyyskohteeksi on valikoitunut sen parissa tehtävä nuorisotyö. Näin saamme yhdessä tehdä suomenhevosta tutuksi raviurheilevalle ja ratsastavalle nuorisolle ja vahvistaa tätä kautta nuorten kiinnostusta kansallishevostamme kohtaan sen eri käyttömuodoissa, Suvi Louhelainen Suomen Hippoksesta toteaa.

 

Tällä hetkellä suomenhevosia on olemassa noin kolmannes Suomen hevoskannasta eli liki 19 500. Vuosittain Suomeen syntyy noin tuhat suomenhevosvarsaa.