Hyppää sisältöön

Mika Forss ensimmäisen päivän jälkeen seitsemäntenä EM-kilpailuissa

Ohjastajien EM-kilpailu käynnistyi eilen illalla Solängetin raviradalla Pohjois-Ruotsissa. Suomen edustaja Mika Forss on neljän ensimmäisen osalähdön jälkeen sijalla seitsemän. Kilpailun johdossa on tanskalainen Knud Mönster. Neljä viimeistä osalähtöä ravataan tänään Uumajassa.

Forss solänget
Mika Forss voittajahaastattelussa Solängetin radalla.

Mika Forssin kilpailupäivä alkoi maanantaina heikosti, mutta päättyi voittoisaan juoksuun. Ensimmäisessä osalähdössä Forss sijoittui yhdeksänneksi ja toisessa kohteessa hän nousi kahden kanssakilpailijan loppusuoran laukkojen myötä kuudenneksi. Kylmäverilähdössä Mika Forssilla oli huonoa tuuria, sillä hänen ohjastamansa Blisjur laukkasi hylkäykseen.

Viimeisessä lähdössä Forssin tuurit kääntyivät ja hän voitti lähdön Jarmo Kallungin valmentamlla Demolla. Mika Forss otti alun rauhallisesti ja jättäytyi hännille, josta pääsi etenemään toiseen pariin ulos. Sieltä hän kiersi Demolla voittoon yli puolen kierroksen kirillä kolmatta rataa ilman vetoapua.

Kilpailun viimeiset neljä osalähtöä ajetaan tänään Uumajassa. Kilpailua johtaa ensimmäisen päivän jälkeen tanskalainen Knud Mönster 42 pistellä ja toisena ovat 32 pisteellä Ruotsin Björn Goop ja espanjalainen Guillermo Andreu Adrover. Mika Forss on johtavasta Mönsteristä 18 pisteen päässä. EM-kilpailujen viisi parasta pääse mukaan helmikuussa 2015 järjestettäviin ohjastajin MM-kilpailuihin Australiassa.

Eilisen tapaan EM-lähdöt ovat katsottavissa ja pelattavissa osoitteessa toto.fi.