Hyppää sisältöön

Mika Forss ohjasti voittoon Australiassa

Ohjastajien MM-kilpailut käynnistyivät Mika Forss nappasi kokonaiskilpailun kannalta todella tärkeän ykkössijan heti avauspäivänä. Suomalainen lähtee sunnuntaina Newcastlessa ajettaviin kolmeen osalähtöön hienosti kolmannelta sijalta.

Avauslähtö Tim Tetrickille

Ohjastajien MM-kilpailut käynnistyivät Australiassa aivan Sydneyn kupeessa sijaitsevalla Menanglen kilparadalla. Iltayhdeksältä ajetun avauslähdön voitti Tim Tetrick peitsarilla Shannonsablast. Voittoaika021 oli 1.09,4. ”Oikein mukava hevonen. Teki töitä käskiessä ja vauhtia löytyi aina lisää kun sitä pyysin. Kaikki ovat kyselleet onko ajaminen täällä erilaista? No, hevosilla täälläkin ajetaan ja aina niillä on neljä jalkaa”, hauskuutti Tim Tetrick voittajahaastattelussa.  Toiseksi avauslähdössä sijoittui isäntämaan Chris Alford hevosella Mcardles Chance ja kolmanneksi lähtöä johtanut pelisuosikki Christian Slov rattaillaan Uuden Seelannin Dexter Dunn. Mika Forssin ohjastettava ei kuulunut lähtönsä suosikkien joukkoon eikä pystynyt porukan hänniltä ohituksiin. Mika Forss ohjasti lähdössä uransa ensimmäistä kertaa peitsarilla. ”Ei siinä kyllä ollut mitään mystiikkaa. Valmentajalta tuli vähän turhankin tarkat ohjeet pakitella porukan hännille, mutta ylisarjassa juossut hevonen oli joka tapauksessa itseään kovempien seurassa”, kertoi Forss.

Forss paikkasi pistepussin kakkoslähdössä

036

MM-kilpailujen toisen osalähdön varmaan voittoon ohjasti Maamme-laulua voittajakehässä soitattanut Mika Forss. Ravureilla ajetussa lähdössä suomalaisen ajokkina oli yksi pelihevosista, On Thunder Road. Mika tarjosi hevoselle loistojuoksun, alku toisessa ulkoparissa ja siitä loppukaarteessa keulaan. Maalisuoralla ykkössija tuli lopulta varmasti. ”Helppo hevonen ja hyvä ravi. Saimme sopivan juoksun. On todella hienoa voittaa Australiassa”, kertoi Forss. Voittoaika noin 30 000 euroa tienanneella hevosella 2300 metrin matkalla oli 13,3. Toiseksi sijoittui espanjalaisen Guillermo Adroverin ohjastama Kyvalley Blur ennen pelisuosikki Vincennesiä, jonka ohjissa oli kanadalainen Jody Jamieson.  Lähdössä oli mukana myös Australiassa hienoa uraa tekevä suomalaissyntyinen Kvintet Avenger.

Tulostaulukossa tasaista

Kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen pakka on täysin auki, ja sunnuntaina ajettavaan toiseen kilpailupäivään lähdetään jännittävistä tunnelmista. Maanantaiksi suunnitellut kilpailut on peruttu, joten tiistaina Waggan radalla kilpaillaan seitsemän osalähtöä. Pistelaskussa voitot palkitaan erityisen hyvin, joten Mika Forss on vahvasti MM-tittelin tavoittelussa mukana.