Hyppää sisältöön

Mika Forss on maailman neljänneksi paras ohjastaja

Raviohjastajien maailmanmestaruuskilpailut saatiin päätökseen Menaglen radalla Sydneyssä Australiassa. Viimeinen osalähtö ei tuonut kokonaistilanteeseen muutoksia, uusiseelantilainen Dexter Dunn voitti varmimmaksi vakuudeksi myös päätöslähdön.

Viimeinen osakilpailu paalutti hyvin kisan voimasuhteet, sillä kotikentällään ohjastanut Dexter Dunn dominoi kilpailua suvereeniin tapaa himean haparoiden alkaneiden kahden avauspäivän jälkeen. Dunn hyötyi selvästi peitsareilla ajetuista tutuista hevosista ja eri mittaisten ratojen koukeroista. Hän kykeni tekemään tärkeitä viime hetken varustemuutoksia ja osasi ajaa hyvin niin suosikeilla kuin altavastaajilla.
011
Maailmanmestari Dexter Dunn voittajahaastattelussa. Oikealla MM-kolmonen Tim Tetrick.

Kamppailu muista mitaleista oli tiukkaa, ja koko kisarupeaman kärkitaistossa mukana ollut Suomen Mika Forss sijoittui  lopputuloksissa neljänneksi. ”Kilpailut alkoivat hyvin, ajoin ensimmäiset lähdöt aktiivisesti ja jopa aggressiivisesti, mikä mielestäni helpotti viimeisten lähtöjen kuvioita.” Päätöslähdössä suomalaisella oli valitettavasti lähtönsä selvästi vähiten pelattu hevonen, jolle seitsemäs sija oli maksimisaavutus. Vähänkin paremmalla hevosella MM-mitali olisi ollut saatavissa. ”Oikeastaan viikon aikana ei jäänyt harmittamaan kuin yksi lähtö, jossa sijoituin kolmanneksi. Se olisi pitänyt pystyä voittamaan. Muuten kokemus oli hieno ja Australia näkemisen arvoinen maa. 20 lähdön aikana erot kuskien välillä kyllä alkavat muodostua, arpaonnesta huolimatta”, maailman neljänneksi parhaaksi raviohjastajaksi jo toista kertaa ajanut Mika Forss kommentoi.

Maailmanmestari Dexter Dunn on 25-vuotias hevosperheen mies, joka on ohjastanut urallaan jo lähes 1500 voittoa. Palkintorahoja mestari on ajanut jo 14 miljoonaa Australian dollaria. Kisoja oli mukana seuraamassa myös Dexterin perhe, isä ja äiti elivät koko kilpailun todella vahvasti mukana.

Seuraavan kerran MM-tittelistä kilpaillaan vuonna 2017 Kanadassa. Vuonna 2019 järjestämisvastuussa on Ruotsi.