Hyppää sisältöön

Mikko Aro voittoon Salamakypärät-lähdössä

Neljäs Salamakypärät-kilpailun osalähtö ravattiin Vermossa 17.7. Lähdön vei nimiinsä Mikko Aro, jonka ajokkina toimi Tapio Perttusen valmentama Micky Man. Kokonaiskilpailun kärkipaikkaa pitää edelleen Olli Koivunen, joka nappasi lähdön nelossijan.

mikkoaro
Mikko Aro nousi Salamakypärät-kilpailun toiseksi voittamalla neljännen osalähdön. Kuva: Ilkka Lukka

Salamakypärien alkukilpailulähdöt etenivät keskiviikkona 17.7. puoleen väliin, kun Vermossa ratkottiin neljäs osalähtö. Mikko Aro ja Micky Man saivat lähtökiihdytyksessä asemat toisessa parissa ulkona, mutta Aro kierrätti ajokkinsa kuolemanpaikalle jo reilu kierros ennen maalia. Lopussa Micky Man puristi sitkeästi ohi keulapaikalla juosseen Milkway Gaten ja Hannu Torvisen, jotka ottivat kakkossijan. Kolmannen sijan nappasi hienolla loppukirillä Kiira V ohjaksissaan Iikka Nurmonen.

Kokonaiskilpailun kärkipaikalla jatkaa Olli Koivunen, joka otti neljännestä osalähdöstä nelossijan. Mikko Aro nousi voittonsa myötä toiseksi ohi Hannu Torvisen, joka pitää kolmossijaa ainoastaan pisteen päässä Arosta.

Seuraavaksi Salamakypärät vaihtavat uudelle radalle. Viides osalähtö ratkotaan Turun Metsämäessä 30.8. Jäljellä on vielä yhteensä neljä alkukilpailun osalähtöä ennen finaalia. Finaalilähtö ajetaan Lahden Jokimaalla joulukuussa, ja finaalin voittajalle on luvassa viikon opintomatka Ranskaan tammikuun lopulla, Prix d’Amerique -ravien yhteydessä.