Suomen Hippos ry on tehnyt muutoksia hevosten nimeämissääntöön. Alla uusi nimisääntö 1.3. alkaen.
Hevosten nimeämisessä käytetään seuraavaa Suomen Hippos ry:n sääntöä 1.3.2014 alkaen:
Suomen Hippos ry:n ravikilpailusääntöjen mukaan (kohta 16.4) kilpailurekisteriin ei merkitä sellaisia nimiä, jotka ovat sopimattomia, aiheuttavat sekaannusta jo rekisteröityjen nimien kanssa tai ovat muiden kasvattajien virallisesti suojattuja kasvattajanimiä.
Jos hevoselle ei anneta hyväksyttävää nimiehdotusta, Suomen Hippoksella on oikeus nimetä hevonen. Kilpailurekisteriin merkityn hevosen nimeä ei voi muuttaa ilman erityistä syytä.
Rekisteriin hyväksyttävät suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten nimet:
* Rekisteriin ei hyväksytä siellä jo olevaa nimeä (sekä kirjoitettuna että lausuttuna samanlaista). Mikäli maahantuodun hevosen nimi on jo rekisterissä, lisätään nimen perään syntymämaan koodi.
* Hevosen nimen pituus tulee olla välimerkkeineen ja välilyönteineen enintään 18 merkkiä ja siinä saa olla korkeintaan neljä erikseen kirjoitettua osaa.
* Esitetyn nimen tulee olla kokonaan samaa kieltä. Suomenhevosten nimet ovat joko suomea tai ruotsia. Lämminveristen ravihevosten nimet ovat pääsääntöisesti englantia.
* Yleisesti tunnettua tavaramerkkiä, tuotenimeä tai tunnetun henkilön/ravurin nimeä sekä liikeyrityksen tai yhtiön nimeä ei hyväksytä kilpailurekisteriin.
* Hevosen nimessä ei pääsääntöisesti saa olla yksittäisiä kirjaimia eikä kirjainyhdistelmiä (poikkeuksena jo ennestään käytössä olevat tunnetut kasvattajatunnukset).
* Aro-, Eri- ja Ero-alkuisia väliviivalla kirjoitettuja suomenhevosten nimiä ei hyväksytä kilpailurekisteriin.
Suomen Hippoksen rekisteröijä hylkää nimiehdotukset, jotka ovat hyvän maun vastaisia, uskonnollisesti loukkaavia tai pornografisia. Nimi tulee olla helposti lausuttavissa.
Hevosen nimi on hyväksytty vasta kun sen rekisteröinti on suoritettu loppuun ja sille on tehty hevospassi.
Kirjoitusohjeita:
Suomenhevosen nimissä genetiivin jälkeen tulee välilyönti, ei väliviivaa. Kahden substantiivin väliin tulee väliviiva ja adjektiivin ja substantiivin väliin tulee välilyönti.