Hyppää sisältöön

Ratsusuunnan Tihin Onni Valtakunnan valtias

2-vuotiaiden suomenhevosten Valtakunnallisen Varsanäyttelyn finaaliin karsiutui viisi tasaisen kovaa oriita. Näistä kirkkaimman mitalin vei Niina ja Riina Tolvasen omistama Tihin Onni. Muut finaalissa nähdyt hevoset olivat Lavilan Kreivi, Vili Veikeä, Vires ja Murron Gustav.

Tihin Onni seremonia
Tihin Onni antoi Riina ja Niina Tolvaselle toivotun, mutta omistajille osittain yllätyksenä tulleen voiton.

Valtakunnallinen Varsanäyttely päättyi tänään sunnuntaina 2-vuotiaiden suomenhevosten arvosteluun. Finaalissa nähtiin kolmelle eri suunnalle arvosteltuja hevosia, joista kolme oli arvosteltu ratsusuunnalle, yksi juoksija ja yksi finaaleissa harvemmin nähdylle työhevossuunnalle. Voittaja Tihin Onni arvosteltiin ratsuhevossuunnalle.

- Vermon arvostelussa jäi harmittamaan liikkeiden esittäminen. Onni ei siellä liikkunut kunnolla, mutta onneksi Messukeskuksessa se näytti sen ravin minkä se osaa, kasvattaja Niina Tolvanen kertoi helpottuneena Tihin Onnin voiton ratkettua.

- Meillä oli toiveena astuttaessa, että saataisiin musta tammavarsa, mutta tällainen siitä tulikin, tummanrautias ori. Mutta hyvä se on tällaisenakin, itse asiassa parempi näin, Riina Tolvanen nauroi.

Juoksijasuunnalle arvosteltu Vieskerin poika Vires sijoittui näyttelyssä toiseksi. Vireksen on kasvattanut Mikko ja Lasse Jääskeläinen ja sen omistaa Mikko Jääskeläinen Parikkalasta. Kolmanneksi näyttelyssä sijoittui koko viikonlopun ainoan I- palkinnon saanut Murron Tallin Murron Gustav. Murron Gustav arvosteltiin tänään työhevossuunnalle, mutta ori voitti arvonnassa ilmaisen osallistumisen Suomenratsujen Black Horse Kasvattajakilpailuun, joten ratsun urankin voi laittaa halutessaan suunnitelmiin. Neljäs ja viides sija menivät ratsusuunnalle arvostelluille Vili Veikeälle ja Lavilan Kreiville.

- Lautakunta teki viikonlopun aikana tarkkaa ja tiukkaa arvostelua. Tämän päivän voittaja oli hienon tyyppinen ja hyväliikkeinen ori ja valinta oli lopulta helppo tehdä. Ratsuvarsat pärjäsivät tänä vuonna hyvin, mutta edellisistä vuosista poiketen piensuomenhevoset eivät tänä vuonna olleet parhaimmillaan, lautakunnan puheenjohtaja Eero Perttunen kiteytti.

Päivän parhaana esittäjänä palkittiin Repe Rokkaajaa esittänyt Anna-Leena Laakso. Ilmaisen osallistumisen suomenhevosten Derbyyn voitti viime vuonna 1-vuotiaiden suomenhevosten Valtakunnallisen Varsanäyttelyn voittanut tamma Sanviri.

- Mieli on haikea, tänne jäävät hienot ihmiset ja hevoset, Perttunen tunnelmoi uransa viimeistä Valtakunnallista Varsanäyttelyä ennen eläkkeelle jäämistä.

Tihin Onni
Tihin Onnin voittorahat käytetään tallin hevosten ruokintaan ja hyvinvointiin.

1. Tihin Onni 246001S00111271 synt. 26.05.2011 ori

Knuutilan Veikko 1006-05 / Tihi 1683-88 / Timpuri 2075-78

Kasv. Niina Tolvanen, Rääkkylä Om. Tolvanen Niina & Riina, Rääkkylä

säkä 152, lautasen korkeus 152, laatutyyppi 9, runko 9, jalat 8, kaviot 9, Käynti 6, juoksu 7, palkinto II+

2. Vires 246001S00111617 synt. 24.05.2011 ori

Viesker 1228-89 / Tuile 2170-01 / Turo 2577-84

Kasv. Jääskeläinen, Mikko & Lasse, Parikkala Om. Mikko Jääskeläinen, Parikkala

3. Murron Gustav 246001S00111279 synt. 12.05.2011 ori

Murron Valo 1971-93 / Murron Petra 1349-98 / Vokkerilla 1952-86

Kasv. Murron Talli, Ylivieska Om. Murron Talli, Ylivieska

säkä 155, lautasen korkeus 154, laatutyyppi 8, runko 7, jalat 8, kaviot 10, Käynti 8, juoksu 9, palkinto I-