Suomessa raviurheilu sai alkunsa 1800-luvun jääraveista. Nykyään Suomi on yksi maailman suurimmista ravimaista. Vuosittain raveissa kilpailee yli 5 000 hevosta ja hevosala työllistää koko- ja osa-aikaisesti 15 000 henkilöä ympäri Suomen.
Ravikilpailuja järjestetään eri puolilla maata 363 päivänä vuodessa. Ainoat päivät, kun raveja ei ajeta, ovat jouluaatto ja joulupäivä. Viikon pääravipäivät ovat keskiviikko ja lauantai, jolloin palkinnot ovat suurempia ja lähdöissä kilpailevat parhaat hevoset.
Suurin osa raveista kilpaillaan 18 maakuntaradalla ympäri Suomen sekä keskusraviradalla Vermossa. Kesä on raviurheilussa kuuminta aikaa – silloin raveja järjestetään myös kesä- ja paikallisraviradoilla.
Poniravit ja ponilähdöt ovat tärkeä osa raviurheilun nuorisotoimintaa. Poniravilähtöjä ajetaan sekä tavallisten ravien yhteydessä että vain poneille tarkoitetuissa poniraveissa. Ohjastajina toimivat lapset ja nuoret.
Kuninkuusravit on Suomen suurin ravitapahtuma ja se kuuluu koko maan suurimpiin yleisötapahtumiin. Vuosittain paikan päälle saapuu jopa 50 000 katsojaa. Vuodesta 1924 järjestetty Kuninkuusravit on poikkeuksellinen kansanjuhla, jonka keskiössä on kansallisrotumme suomenhevonen.