Nuorille raviurheilijoille suunnattu Raviurheiluakatemia alkaa ensi vuonna. Raviurheiluakatemiaan kuuluvat Poniakatemia, joka toteutetaan kesäleirinä sekä ohjastajien kilpailusarjat Juniori- ja Salamakypärät.
Raviurheiluakatemian tarkoituksena on tarjota kilpailumahdollisuuksia nuorille ohjastajille sekä antaa koulutusta raviurheilun ammattilaisuutta tukevissa aiheissa. Akatemiaan valitaan tavoitteellisia raviurheilijoita, jotka haluavat panostaa lajiin ja omaan osaamiseensa hevosalalla. Osallistujia valitessa painotetaan erityisesti hakemuksen sisältöä ja hakijoiden motivaatiota.
”Akatemia perustetaan, koska haluamme auttaa kaikin keinoin raviuralle tähyäviä tulevia ammattilaisia ja aktiiviharrastajia osaamisensa kehittämisessä. Tämä on strategiamme mukaista tekemistä”, Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoo.
Raviurheiluakatemia toteutetaan yhteistyössä Hevosopiston ja Hevosurheilun valmennuskeskuksen kanssa. Hevosopisto suunnittelee ja toteuttaa kilpailusarjojen koulutusosiot, ja on järjestämisvastuussa Poniakatemia-leiristä.
”Hevosopiston yhteydessä toimivan Hevosurheilun valmennuskeskuksen rooli on viedä eteenpäin sekä ratsastus- että raviurheilua. Raviurheiluakatemian myötä Hevosopisto ja Valmennuskeskus ovat tukemassa tulevien raviurheilun ammattilaisten polkuja. Akatemia vahvistaa luontevalla tavalla Suomen Hippoksen, Hevosopiston ja Valmennuskeskuksen yhteistyötä”, valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd kommentoi.
Salamakypärät-sarjaa on ajettu jo seitsemän kauden verran, ja kilpailusarjan konsepti pysyy lähes ennallaan akatemian alkaessa. Sarja on suunnattu kokelaslisenssin haltijoille, jotka ovat syntyneet vuosina 1991 – 2002. Kilpailusarjaa ajetaan 12 osalähdön verran alkaen huhtikuusta 2020. Salamakypärissä ovat kilpailleet aiempina vuosina muun muassa Hannu Torvinen ja Olli Koivunen.
Juniorikypärät suunniteltiin vastaamaan nuorten ohjastajien haasteisiin saada kilpailukokemusta ja hevosia ajettavakseen. Sarjaan saavat osallistua juniorilisenssin haltijat, jotka ovat syntyneet vuosina 1995 – 2002. Sarja koostuu kuudesta osalähdöstä, joista ensimmäinen ajetaan ensi kesäkuussa. Juniorilisenssin saa kuka tahansa alle 25-vuotias ajolupakurssin suorittanut henkilö. Kokelaslisenssin haltijoiden puolestaan täytyy työskennellä ammattilisenssin haltijan alaisuudessa.
Poniakatemiaan saavat hakea vuosina 2003 – 2007 syntyneet poniraviurheilijat. Poniakatemia järjestetään leirimuotoisena kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Leiri on maksuton osallistujille, ainoa edellytys leirille on oma poni tai lainaponi. Leirillä osallistujia kouluttavat raviurheilun ammattilaiset, aiheina on muun muassa ponin valmennus ja sen kilpailuttaminen.
Akatemian osallistujille järjestetään yhteistä koulutusta eri raviurheiluun ja hevosalan ammattilaisuuteen liittyvistä aiheista. Salamakypärien osalähtöjen yhteydessä järjestettäviin koulutuksiin tarjotaan Poniakatemian ja Juniorikypärien osallistujille mahdollisuus etäyhteyteen. Lisäksi Juniori- ja Salamakypärille järjestetään toukokuussa opintomatka Ruotsiin.
Hevosopisto tarjoaa Juniori- ja Salamakypärille mahdollisuuden suorittaa hevosalan tutkinto, esimerkiksi perustutkinto tai hevostalouden ammattitutkinto. Lisäksi akatemian osallistujat saavat osallistua Ravivalmentajan polku –koulutuksiin alennetulla hinnalla. Ravivalmentajan polku sisältää täydennyskoulutuksia eri aiheista kuten kengitys, lihashuolto ja valmennusfysiologia.
Haku Raviurheiluakatemiaan alkaa perjantaina 20. joulukuuta, ja hakemukset tulee tehdä viimeistään 15. tammikuuta 2020.
Osana Raviurheiluakatemian toimintaa Hippos tukee lisenssinhaltijoidensa täydennyskoulutusta ja heidän osallistumistaan Ravivalmentajan polku -koulutuksiin. Ravivalmentajan polku -täydennyskoulutuksia järjestetään valmennuksen perusteista aina ammattivalmentajiin asti, ja koulutuksien kesto vaihtelee yhdestä päivästä muutaman päivän mittaisiin leireihin.
Hippoksen tuki lisenssinhaltijoille (omistaja, valmentaja, ohjastaja ja ponilisenssit) on yhden päivän koulutuksista 50€/hlö ja kahden tai useamman päivän koulutuksista 100€/hlö.
Lue lisää Raviurheiluakatemiasta
Tutustu Ravivalmentajan polku –koulutuksiin
Lisätietoja:
Hanna Närhinen
Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori
Suomen Hippos
040 621 4424
Pirkko Herd
Valmennuskeskuksen johtaja
pirkko.herd@hevosopisto.fi
040 681 5877