Hyppää sisältöön

Suomalaisomistuksessa oleva Bugatti Brick karsintavoittajana Ruotsin Tammaderbyyn

Myös Ruotsin Derby-karsinnat ajettiin keskiviikkona. Suomalaisomistuksessa olevia ja muutoin suomalaistaustaisia hevosia kilpaili useita Jägersrossa. Reima Kuislan ja Timo Nurmoksen omistama Bugatti Brick voitti karsintansa Tammaderbyssä. Ruotsin Derby-finaalit ajetaan sunnuntaina 3.9. Jägersrossa. Voittaja ansaitsee oriiden ja ruunien Derby-finaalissa 2 000 000 kruunua ja Tammaderby-finaalissa 1 000 000 kruunua.

Jorma Kontio _ Ilkka Nisula
Jorma Kontio ohjasti Bugatti Brickin Tammaderbyn karsintavoittajaksi.

Jorma Kontio ajoi Bugatti Brickin keulapaikalle 500 metriä juostuna. Kierros ajettiin vain aikaa 14,7, jolloin suosikki Darling Mearas kiersi Bugatti Brickin ulkopuolelle. Vauhti koveni tuntuvasti, mutta loppusuoralla Nurmoksen tamma irtosi helppoon voittoon. Voittoaika 12,8ake oli Tammaderbyn karsintojen toiseksi nopein. Kuislan ja Nurmoksen Bugatti Brick starttaa finaaliin radalta 4. Bugatti Brick on mukana Ruotsin ”Premiechansenissa”, joka tarkoittaa, että tamma tuplaa finaalin mahdolliset palkintorahansa, koska sillä ei ajettu 2-vuotiaana Ruotsin opetuslähtöä.

Petri Puron valmentama ja omistama Cash Crowe voitti niin ikään Tammaderbyn karsintansa häikäisevällä juoksulla. Johnny Takterin ohjastama tamma laukkasi lähdössä jääden muista. Cash Crowe kiersi viimeisen kierroksen väsymättä kolmatta ja voitti varmasti karsintojen kovimmalla ajalla 12,2ake. Cash Crowe starttaa finaalissa radalta 3. Myös Cash Crowe tuplaa mahdolliset palkintorahansa finaalissa.

Suomalaistaustaisia hevosia meni finaaliin oriiden ja ruunien Derbyssä. Finaaliin pääsivät Reijo Liljendahlin tallista Policy of Truth, Pasi Aikion tallista Uppohoppa ja Nurmos-Kontion Global Trustworthy.

Tammaderbyn karsinnoissa Markku Niemisen valmentama Gorgeous Boko sijoittui neljänneksi ja Tuomas Korvenojan valmentama Laura Vixi kolmanneksi. Hyvistä juoksuista huolimatta tammat jäivät finaalin ulkopuolelle.