Hyppää sisältöön

Teemu Keskitalosta amatööriohjastajien Euroopan mestari

Amatööriohjastajien Euroopan mestaruus ratkottiin Norjassa 5.-6. toukokuuta. Suomea kilpailussa edustanut 23-vuotias mäntsäläläinen Teemu Keskitalo sijoittui jokaisessa lähdössä kahden parhaan joukkoon ja voitti lopulta mestaruuden tiukassa kilpailussa yhden pisteen erolla.

Teemu Keskitalo
Kuva: FEGAT

Teemu Keskitalon raviohjastajan ura on alkanut poneista, joilla hän on kilpaillut yhteensä 34 kertaa. Ponien lisäksi Keskitalo on ohjastanut urallaan 182 lähtöä, joista 10 on päätynyt voittoon. Tällä viikolla hän saavutti uransa tähän mennessä merkittävimmän tittelin, amatööriohjastajien Euroopan mestaruuden.

- Pikkuhiljaa alkaa tajuamaan, että voittohan sieltä tuli. Ensin oli tiukalla saada tarvittava voitto jotta pääsen kisoihin edes mukaan ajamaan ja sain sen viime hetkellä. Ja nyt ollaan mestareita.  Joten uskomattomaltahan se tuntuu, ei voi oikein edes sanoin kuvailla, Keskitalo kertoi tunnelmistaan tänään valmistautuessaan kotimatkalle.

Kilpailussa ajettiin yhteensä viisi osalähtöä, joista jokainen osallistuja ohjasti vähintään neljässä. Ensimmäiset osakilpailut ajettiin Momarkenin raviradalla tiistaina. Keskitalon kisat käynnistyivät parhaalla mahdollisella tavalla miehen ottaessa voiton heti ensimmäisestä ohjastamastaan lähdöstä. Toisessa lähdössä Keskitalo narutteli toiseksi, joka tarkoitti toista sijaa myös kokonaiskilpailussa ennen päätöspäivää.

Bjerken kaviouralla keskiviikkona ajetuissa kahdessa viimeisessä osakilpailussa Keskitalo sijoittui molemmissa toiseksi. Itse mestaruus ratkesi viimeisessä osalähdössä, jossa kilpailua johtanut Sveitsin Jean Claude Gardaz sijoittui viidenneksi. Mestaruus tuli yhden pisteen erolla.

- Matka ja järjestelyt ovat menneet todella hyvin ja nyt aukesi paikka ensi vuoden MM-kisoihin. Tosin niihin tulee olla yhteensä 25 voittoa ja minulta puuttuu nyt 14. Toivottavasti saisin puuttuvat voitot ajettua siihen mennessä, Keskitalo toivoo tulevaisuudelta ohjastajana.