Hyppää sisältöön

Tuomas Korvenojan Jonesy Derbyn voittoon Vermossa ja Jontte Boy 3-vuotiaiden Euroopan mestariksi Ruotsissa

Menestysvalmentaja Tuomas Korvenojan raviurheilulauantai oli täydellinen. Hän ohjasti valmentamansa Jonesyn Suuren Suomalaisen Derbyn voittoon Vermossa ja Jorma Kontio ajoi Jontte Boyn Ruotsissa 3-vuotiaiden Euroopan mestariksi. Sekä Jonesyn että Jontte Boyn omistaa Matti Kallio.

Jonesy voitti Suomessa syntyneiden 4-vuotiaiden lämminveristen vuoden suurimman kilpailun Suuren Suomalaisen Derbyn johtopaikalta. Ori jaksoi pitää muut takanaan ja vei 100 000 euron jättipalkinnon uudella kilpailuennätyksellä 13,2a/2600m.

jonesy
Tuomas Korvenoja tuuletti Jonesyn Derby-voittoa Vermon maalisuoralla.
Jontte Boy voitti Euroopan mestaruuden Jonesyn tavoin keulajuoksulla ja ansaitsi yli 49 000 euroa.

”Elämä on ihan kliffaa”, totesi onnellinen valmentaja Tuomas Korvenoja Derbyn voittajakehässä.

”Nyt meillä alkaa kova puurtaminen: 10 päivän päästä suunnataan Ruotsiin UET Grand Prix –karsintoihin, sen jälkeen Jonesylle olisi lähtöjä tarjolla Ranskassa ja Saksassa. Jonesy on tosi atleettinen urheilija ja fiksu hevonen.”

Jonesyn on kasvattanut Tuomas Korvenojan Oy Trot Ab.

Derbyn kakkoseksi kiri Mika Forssin taidokkaan ajosuorituksen jälkeen Sahara B Boy, joka kamppaili kalkkiviivoilla toiseksi ennen kilpailun suosikkia Daryl Bokoa ja Big Headachea.

Avoimen tason huippuhevosten Suomen mestaruuden voitti Surprise Lord, joka uusi viime vuoden voittonsa ja ansaitsi 38 000 euron ykköspalkinnon. Suomenhevosenpäivän Tähtisprintterin ykkönen oli Hullumies, joka rikkoi Vermon suomenhevosten rataennätyksen ajalla 20,9a/1609m.

Express Duo – ohjastaja Pekka Korpi
Tämä oli totta kai pettymys. Alku tultiin kovaa, se söi hevosta paljon ja Express Duo ei jaksanut tulla lopussa, syytä siihen en osaa nyt tarkemmin sanoa. UET Grand Prix’hin kaiketi suunnataan tästä huolimatta.

Sahara B Boy – ohjastaja Mika Forss
Juoksu meni kuten oli haaveena: hevonen sai tasaisen juoksu sisäradalla. Hevonen ja juoksu menivät nappiin. Kaikki meni suunnitelmien mukaan ja olen tosi tyytyväinen. Sijoitus ei oikeastaan edes yllätä, koska juoksu meni meidän kannaltamme niin hyvin. Yksi oli ylivoimainen, siitä ei jäänyt epäselvyyttä.

Sahara B Boy – valmentaja Tapio Mäki-Tulokas
Kerrankin pienet marginaalit olivat lopussa puolellamme. Tämä meni ihan yli odotusten. Seuraavaksi mennään Kasvattajakruunuun.

Big Headache – ohjastaja Iikka Nurmonen

Tämän juoksunkulun jälkeen neljäs sija ei minua kyllä yllättänyt. Seura oli kovaa, joten neljäs sija oli saatavilla. Hevonen oli kyllä tosi hyvä. Eka kertaa avattiin korvat ja se kyllä toimi hyvin: hevonen ampaisi heti kovaan vauhtiin. Aikaisemmin on ollut vedettävät huput, mutta nyt lähti lisäksi myös pumpulit korvista.

Daryl Boko ja Lightning Photo – valmentaja Veijo Heiskanen

Daryl Bokoon ja juoksuun olen molempiin tyytyväinen. EI jäänyt jossiteltavaa, kaksi hevosta oli parempia kuin me. Alku mentiin tosi kovaa kyytiä ja Daryl Bokolla ei sitten lopussa ollut enää niin paljoa paukkuja, että oltaisiin voitu laittaa Jonesylle kampoihin. Lightning Photo joutui kovaan juoksuun, joten sijoitus oli odotettavissa. Ei voi olla pettynyt kumpaakaan. Jatkosta en kuitenkaan osaa sanoa, mennään nyt ensin kotiin ja nuollaan haavat.