Tänä vuonna Kypäräsarjojen kumppaniksi hyppää Allomeera Oy.
Kokelaslisenssin haltijoiden eli ammattivalmentajan tallilla työskentelevien ohjastajien omaan sarjaan Salamakypäriin haki tänä vuonna 18 ohjastajaa, joista 12 mahtuu mukaan lähtöihin. Yksi heistä on Tuukka Varis, Salamakypärien ensikertalainen, ja samalla nuorin osallistuja.
”Tuntuu hyvältä päästä värittämään kilpailua sinne vanhempien joukkoon. Olen seurannut aiempia Salamakypäriä ja sieltä innostus on lähtenytkin. Sarja tarjoaa hienon pohjan nuorille ponnistaa uralla ylöspäin. Kovia ohjastajanimiä on noussut, kun he ovat saaneet Salamakypärissä mahdollisuuden. En tykkää asettaa tavoitteita, ne luovat paineita, mutta toivon, että pärjään sarjassa hyvin ja pyrin minimoimaan virheet ajosuorituksissani, Varis kertoo.
Salamakypärien kausi alkaa jo 13.4. ja päättyy 12.11., sarjassa ajetaan yhteensä 12 osalähtöä. Salamakypärät järjestetään jo 10. kerran.
Vähemmän ajaneille monté-ohjastajille suunnattu Montekypärät järjestetään nyt toisen kerran. Sarja alkaa 22.5. ja päättyy 7.10. ja sarjassa ajetaan 7 osalähtöä. Montekypäriin haki 18 hakijaa, joista 10 valittiin mukaan.
Ponikypärät-sarja järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Hakemuksia tuli huimat 43, joista 30 valittiin mukaan. Ponikypärät-sarjassa ei ajeta varsinaisia osalähtöjä kuten muissa Hippoksen ohjastajasarjoissa, vaan osallistujat kilpailevat poneineen tavallisissa ponilähdöissä sen mukaan, minkälainen poni osallistujalla on. Mukaan voi hakea A- tai B-kategorian ponilla.
”Halusimme poniohjastajille sopivan sarjan, jotta poniraviurheilua saadaan nostettua eri tavoin esille ja poniraviurheilijoillekin tarjottua koulutusta. Tällä konseptilla mahdollistettiin osallistuminen mistäpäin Suomea tahansa, ja osallistujia onkin Turusta Rovaniemelle. Osallistujien taustat poniohjastajina ovat erilaisia, jotkut ovat syntyneet hevosperheeseen ja toiset ovat innostuneet ravikoulun kautta lajiin”, kertoo Hanna Närhinen Suomen Hippokselta.
”Kaiken kaikkiaan hakemukset olivat tänä vuonna jälleen erinomaisia, ja valinnat sarjojen osalta tiukat. Painotimme erityisesti hakijoiden motivaatiota, ei vain kilpailemiseen, vaan myös koulutuksiin. Salamakypärissä myös kilpailukokemuksella oli merkitystä, mutta se ei ollut tärkein valintakriteeri”, Närhinen jatkaa.
Allomeera kypäräsarjalaisten tukena
Tänä vuonna kypäräsarjojen yhteistyökumppanina toimii hevoskuljetusautojen sekä -trailereiden maahantuoja ja jälleenmyyjä Allomeera Oy. Allomeeran kumppanuus tuo kypäräsarjalaisten avuksi myös somementorin, kun kotimaisen palloilun pääsarjaseuroissa uraa luonut ja perheyhtiö Allomeeran toiminnassa mukana oleva Jussi Kankaanpää on luvannut osaamisensa kypäräsarjalaisten avuksi. Jussi tarjoaa osaamistaan ennen kaikkea kypäräsarjalaisten sosiaalisen median läsnäolon ja henkilöbrändin rakentamiseen.
”Allomeera haluaa olla hevosurheilun tukena nyt ja tulevaisuudessa. Koemme erityisesti nuoret ja lajin parissa aloittavat tärkeäksi lajin tulevaisuuden edistäjinä ja yhteistyö Hippoksen kypäräsarjojen kanssa on siksi meille luontevaa ja kiinnostavaa, toimitusjohtaja Jari Kankaanpää Allomeeralta kertoo.
Kilpailumahdollisuuksia ja koulutusta kohti ammattilaisuutta
Kypäräsarjat tarjoavat osallistujien arkeen kilpailumahdollisuuksia mutta iso painoarvo on myös raviurheiluun ja hevosalan ammattilaisuuteen liittyvällä koulutuksella.
Somen lisäksi koulutuksissa pureudutaan raviurheilijan omaan hyvinvointiin ja raviurheilun vastuullisuuteen liittyviin teemoihin hevosen hyvinvoinnista yhdenvertaisuuteen ja reilun pelin velvollisuuksiin.
“Näemme Hippoksella Kypäräsarjat erinomaisena polkuna kohti raviammattilaisuutta, ja haluamme, että ne tarjoavat osallistujilleen hyvät eväät tähän, jos kipinä syttyy. Allomeeran taustalta löytyy vahvaa osaamista sosiaalisen median tekemiseen ja uskon että yhteistyön kautta saamme paljon hyvää aikaa kilpailusarjojen osallistujien osaamiseen liittyen”, ravikilpailutoiminnan johtaja Tomi Himanka painottaa.
“Mielenkiintoista nähdä kuinka moni osallistujista tarttuu oppiin ja lähtee brändäämään itseään sosiaalisessa mediassa, työkalut siihen ovat nyt tarjolla”, Himanka jatkaa.
Jokaisen sarjan voittajalle on luvassa Allomeeran lahjoittama kultainen kypärä, ja sarjakilpailua seurataan sekä Hippoksen sivuilla ja sosiaalisessa mediassa, että Allomeeran kanavissa.
Salamakypärät 2022
Erika Elomaa, Kaarina
Patri Filatoff, Kaarina
Oona Halme, Orimattila
Jere Hurme, Lieto
Terno Grönstrand, Kurikka
Milla Markkanen, Orimattila
Tino Paldan, Orimattila
Kaisa Rehula, Tampere
Aada Salo, Iitti
Johanna Säteri, Ypäjä
Sakari Talikka, Riihimäki
Tuukka Varis, Hämeenkyrö
Montekypärät 2022
Amira El Jahiri, Iitti
Eveliina Hallapuro, Kurikka
Anna Hiltunen, Orimattila
Reetta Hirvonen, Tampere
Katariina Honkaperä, Kalajoki
Marie-Helen Jansson, Kaarina
Joanna Karling, Helsinki
Noora Kivimaa, Jyväskylä
Miisa Pulkkanen, Kaarina
Iida Vastamäki, Lieto
Ponikypärät 2022
A-kategorian ponit
Jere Ala-Korpi / Stormy Eve, Lapinlahti
Mira Ikonen / Maxelima, Joroinen
Oona Ikonen / Nigella, Lieksa
Emmi Innanen / Jouppusen Pontus, Nastola
Vilja Jores / Kaunisrannan Hugo, Turku
Emma Kangas / Olkijoen Oiva, Kaustinen
Veera Kiviranta / Usvaniityn Titaani, Janakkala
Karla Koivisto / Wild Rosebud, Parkano
Reetta Koskelainen / Sarasteen Harley, Iitti
Eerika Koskenvalta / Pikku Jättiläinen, Seinäjoki
Mindi Kuusisto / Maari Ji, Oulu
Enna Käyhkö / Fine Dark, Liperi
Alina Myllymäki / Maxius, Kokemäki
Josefiina Palenius / Burning Bapu, Rovaniemi
Jonna Puustinen / Pineriver’s Merlin, Nurmijärvi
Aada Ristola / Aarteen Flapjap, Iitti
Elli-Noora Romppanen / Aarteen Evakko, Äänekoski
Sini Räisänen / Paratiisin Manta, Kuopio
Ninni Säävälä / Cheri Darling, Oulu
Veera Tiainen / Bamidol, Hankasalmi
Frida Verho / Millcreeks Euphoria, Turku
Oona Viita / Ingvar, Alavus
Sara Väisänen / Beat It, Vieremä
B-kategorian ponit
Emmi Autio / LG:s Älgeh, Kauhava
Jessica Häggblom / Dischamps, Kokkola
Julia Kettu / Stenbydal’s MJ, Kaustinen
Eveliina Luoma / Stonespray Chocolate, Kokkola
Elin Sahlstén / Ph Hurtiga Harpan, Pietarsaari
Sini Savolainen / Otro, Kuopio
Noora Venäläinen / Golden Fighter, Liperi